Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Begeleiding en zorg

Leefgroepwerking

De campus beschikt over verschillende leefgroepen. De kleinschaligheid van een leefgroep bevordert de sociale contacten. De bewoners krijgen de kans om samen te komen in de zithoek of dagzaal. De ruimtes kleedt men gezellig aan om een huiselijke sfeer te bekomen.

Elke leefgroep heeft zijn eigenheid en is aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners. De medewerkers van de leefgroep proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en noden van elke bewoner. Iedere leefgroep bouwt mee aan een warme thuis voor zowel de bewoners als de medewerkers.

Maaltijdbegeleiding

Een enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. Onze diëtiste is verantwoordelijk voor het opstellen van menu’s, aangepast aan de behoeften van de bewoner. Bij de maaltijdkeuze stellen wij een gezonde evenwichtige maaltijd voorop. Daarbij zoeken wij een balans zoeken tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.

Voor de maaltijden proberen we de bewoners zoveel mogelijk samen te brengen. Eten is een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Veel bewoners eten onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en de eventuele beperkingen kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en eventueel toegediend worden. De maaltijden kunnen aangepast worden aan de slikmogelijkheden.

Af en toe kan men genieten van feestmaaltijden in een aangename sfeer. Geregeld bereidt het animatieteam samen met de bewoners een maaltijd op de leefgroep.

Zorg

De totale begeleiding van de bewoner stellen wij voorop. We opteren voor een teamwerking van verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en een kinesist. 24 uur op 24 zijn er verpleegkundigen aanwezig. Dit geeft de bewoner een (terecht) gevoel van veiligheid. Samen met de zorgkundigen en de andere teamleden, zetten zij zich dagdagelijks in voor het welzijn van de bewoner. Van elke medewerker verwachten wij een groot engagement en inlevingsvermogen. Men stimuleert zo lang mogelijk de zelfzorg. Dit bevordert immers het waardegevoel van de bewoner. Anderzijds hebben we ook aandacht voor de beperkingen.

Om de bewoner zo weinig mogelijk hinder van zijn beperkingen te laten ondervinden, passen wij comfortzorg toe. Aan de overdracht van concrete bewonersinformatie hechten we veel belang. Hierbij respecteren wij uiteraard de nodige discretie en de regels van het beroepsgeheim. Van elke medewerker verwachten wij een groot engagement en inlevingsvermogen.

Elektronisch zorgdossier

Door gebruik te maken van het elektronisch zorgdossier kunnen wij bewonersgegevens op een efficiënte wijze opvolgen. De relevante informatie wordt gecommuniceerd binnen het zorgteam (met respect voor het beroepsgeheim). In dit dossier noteren wij observaties, maken wij een zorgplanning, sturen desgewenst bij, tekenen we de zorg en medicatie af... Dit is een handig hulpmiddel bij het verlenen van kwalitatieve zorg.

 

Meer informatie of vragen?

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over de werking van ons woonzorgcentrum?

U kan hiervoor terecht bij mevrouw Els Malfait.

E-mail:
els.malfait@wzchhart.be