Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Begeleiding en zorg

De kleinschaligheid van het concept bevordert de sociale contacten. De bewoners krijgen de kans om samen te komen in de zithoeken of in het restaurant/cafetaria.

De medewerkers proberen tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en noden van elke bewoner.

Maaltijdbegeleiding

Een enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. Onze diëtiste is verantwoordelijk voor het opstellen van menu’s, aangepast aan de behoeften van de bewoner. Bij de maaltijdkeuze stellen wij een gezonde evenwichtige maaltijd voorop. Daarbij zoeken wij een balans zoeken tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.

Voor de maaltijden brengen we de bewoners zoveel mogelijk samen naar het restaurant. Eten is een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Veel bewoners eten onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en de eventuele beperkingen kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en eventueel toegediend worden. De maaltijden kunnen aangepast worden aan de slikmogelijkheden.

Regelmatig kan men genieten van feestmaaltijden in een aangename sfeer. Af en toe bereidt het animatieteam samen met de bewoners een maaltijd op de leefgroep.

Elektronisch zorgdossier

Met het elektronisch zorgdossier volgen wij belangrijke bewonersinformatie op een efficiënte manier op, we geven deze info door aan de betrokken teamleden (met respect voor beroepsgeheim), registreren de zorgplanning, sturen bij, tekenen de zorgacts en medicatie af... Kortom dit is een handig hulpmiddel bij het verlenen van kwalitatieve zorg.

Meer informatie of vragen?

Voor informatie of vragen kan u terecht bij Els Malfait, sociaal assistent.
Tel:
055 33 48 70
E-mail:
els.malfait@wzchhart.be