Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

WZC H. Hart vzw

Woonzorgcentrum Heilig Hart vzw

WZC H. Hart biedt residentiële ouderenzorg aan in Oudenaarde.

WZC H. Hart biedt residentiële ouderenzorg aan in Oudenaarde. De voorziening beschikt over twee campussen: campus H. Hart en campus Kloosterhof Pamele. Beide campussen zijn gelegen langs de Schelde op een afstand van ongeveer 300 meter.

Campus H. Hart beschikt over een woonzorgcentrum voor 116 bewoners.

Campus Kloosterhof Pamele heeft een kleinschalig woonzorgcentrum voor 28 bewoners maar ook een centrum voor kortverblijf voor zes personen, een dagverzorgingscentrum en 24 assistentiewoningen. 

Geschiedenis

De voorziening was vroeger een kleinschalig ziekenhuis dat kort na de Eerste Wereldoorlog gebouwd werd. De kliniek was eigendom van Dr. De Meulemeester. De verzorging gebeurde uitsluitend door de Zusters Augustinessen, die later het eigendomsrecht en het beheer van de voorziening overnamen.

In 1955 werden twee vleugels aangebouwd. De kliniek werd daardoor uitgebreid tot 65 bedden. Het ziekenhuis had een goede faam in de regio en was steeds goed bezet.

Omwille van besparingen in de ziekteverzekering in de jaren ‘80 dienden kleine ziekenhuizen hun activiteiten stop te zetten. Ook onze voorziening werd in 1988 omgevormd tot Rust– en Verzorgingstehuis en kreeg de naam “Verpleegtehuis H. Hart”.

Gezien de toenemende vraag naar opvang voor ouderen werd de voorziening uitgebreid tussen 1995 en 1997. Het woonzorgcentrum groeide van 65 naar 144 woongelegenheden.

Bouw campus Kloosterhof Pamele

De bouw van “campus Kloosterhof Pamele” (locatie waar vroeger een 19de-eeuws klooster met kapel stond) kende enige vertraging omdat de site het voorwerp uitmaakte van archeologische opgravingen. In 2005 werd de fundering van één van de torens van het voormalig middeleeuws kasteel opgegraven. Een indrukwekkende fundering kwam tevoorschijn. De funderingen waren opgetrokken uit Doornikse kalksteen.

Met de bouw van een tweede campus ‘Kloosterhof Pamele” wilden we ons zorgaanbod verder uitbreiden. Naast een kleinschalig woonzorgcentrum voor 28 bewoners, richtten we een centrum voor kortverblijf (zes plaatsen), een dagverzorgingscentrum en 24 assistentiewoningen op.

In 2007 openden de eerste assistentiewoningen en eind 2010 was de volledige campus operationeel.